divendres, 5 d’abril del 2013

LA MUSSARA-AVENCS DE LA FEBRÓ-LA MUSSARA

2ª SORTIDETA 2012-2013


Tornem a sortir. Aquesta vegada volem anar als Avencs de la Febró, una excursió que ja vam compartir algunes famílies la temporada passada, però que paga la pena  repetir. L’any passat la vam realitzar en ple hivern i realment, els pocs valents que hi vàrem gosar, vam gaudir  d’una fresqueta que déu ni do. Esperem que aquest cop el temps ens sigui més benigne i puguem disfrutar del camí i de la visita als magnífics avencs i la cova que els presideix. Es tracta d’una excursió clàssica, d’iniciació a les Muntanyes de Prades i que sovint deixa una impressió que dura molt de temps pel fet que durant una estona sembla que entrem en un món misteriós i màgic, malgrat que darrerament les aglomeracions de visitants li facin perdre una mica aquest tel de màgia. Potser estaria bé proposar una SORTIDETA mig nocturna a la llum de la lluna per assaborir els encants d’aquest paratge entre les ombres i els racons encantats. Ho deixem anar. De moment la nostra intenció es passejar de dia i, això sí, fer una visita a la cova dels avencs, on diu la llegenda que el mateix general Prim –les darreres fotos no el deixen massa ben parat- s’hi va aixoplugar per refugiar-se durant les guerres carlines, allà pel 1843.


2ª SORTIDETA CURS 2012-2013
DIA: Diumenge 14 d’abril de 2013
LA MUSSARA-AVENCS DE LA FEBRÓ-LA MUSSARA
NIVELL: A partir de P-3
DIFICULTATS: Camí planer i agradable. L’accés als avencs es realitza per un parell de canaletes senzilles però on cal estar alerta. Qui ho vulgui podrà entrar a la COVA dels avencs, cal anar alerta a les relliscades i la foscor.
DESNIVELL: Poc, el camí és agradable i gens exigent
RECORREGUT: Senyalitzat amb posts i pintura.
PROVISIONS D'AIGUA: Millor portar una cantimplora de casa.
QUEVIURES: Si vens esmorzat de casa pots portar alguna cosa per a rosegar pel camí. Cal portar DINAR i potser berenar per si calgués. Recorda que l'excursió no és llarga però tanmateix a la natura no hi ha res curt..
IMPRESCINDIBLE: Capellina, anorac...  i llanterna! Estem en plena primavera i pot ploure encara que no ho sembli. Segur que farà fresca i els avencs són obacs. SI VOLS ENTRAR A LA COVA PORTA LLANTERNA
PLANS: Sortida de La Muissara i anar fent fins els avencs, dinar, esbarjo i tornada a casa.
SORTIDA CAMINANT  DE LA MUSSARA: Aprox. a 11 hores
SORTIDA TARRAGONA: 9,00 (primer xiringuito de la platja de l'Arrabassada –el més proper a l’escola)