divendres, 20 de gener del 2012

LA MUSSARA

Aquesta foto de la Mussara és de fa molts anys, l'hem recollit del BLOG que afegim a sota. Sembla ser que el nostre poble de referència figura entre els llocs MISTERIOSOS  del pais. Vols fer desapareixer algú? aprofita, convida´l a pujar  a la Mussara, sembla ser que hi ha una mena de portal "infernal" que comunica amb altes dimensions. Això ens recorda a l'andana 9 i 3/4 que usava el Harry Potter i companyia per agafar el tren cap a Hogwarts. No t'ho perdis i clica




SEGONA SORTIDETA LA MUSSARA ELS AVENCS DE LA FEBRÓ

Ala! Que ja toca posar data  a la segona Sortideta d’aquesta temporada. Ja tenim ganes d’anar-hi  i us proposem el diumenge  29 de gener, el cap de setmana entrant. En un principi ho volíem programar pel diumenge 12 de febrer, però ai làs, que és Carnaval, tu! Va, traieu la pols de les motxilles que toca trepitjar camins d’hivern, cap a la Mussara, que hi falta gent!

2ª SORTIDETA CURS 2011-2012
DIA: Diumenge 29 de gener de 2012
LA MUSSARA-AVENCS DE LA FEBRÓ-LA MUSSARA
NIVELL: A partir de P-3
DIFICULTATS: Camí planer i agradable. L’accés als avencs es realitza per un parell de canaletes senzilles però on cal estar alerta. Qui ho vulgui podrà entrar a la COVA dels avencs, cal anar alerta a les relliscades i la foscor.
DESNIVELL: Poc, el camí és agradable i gens exigent
RECORREGUT: Senyalitzat amb posts i pintura.
PROVISIONS D'AIGUA: Millor portar una cantimplora de casa.
QUEVIURES: Si vens esmorzat de casa pots portar alguna cosa per a rosegar pel camí. Cal portar DINAR i potser berenar per si calgués. Recorda que l'excursió no és llarga però tanmateix el dia es curt com la cua d’una granota.
IMPRESCINDIBLE: Capellina, anorac...  i llanterna! Estem en ple hivern i pot ploure encara que no ho sembli. Segur que farà fred i els avencs són obacs. SI VOLS ENTRAR A LA COVA PORTA LLANTERNA
PLANS: Sortida de La Muissara i anar fent fins els avencs, dinar, esbarjo i tornada a casa.
SORTIDA CAMINANT  DE LA MUSSARA: Aprox. a 11 hores
SORTIDA TARRAGONA: 9,00 (xiringuito del mig de la platja de l'Arrabassada)
CONTINUEM INFORMANT: SI VOLS  FER-TE UNA IDEA DEL CAMÍ HEM AFEGIT AQUEST ENLLAÇ DE WIKILOC: CLICA AQUÍ  

dimarts, 17 de gener del 2012

GORGS

Aquest cap de setmana hem sortit per cercar una nova sortideta. Vam anar als gorguets de la Febró, passant per Gallicant. Volíem proposar la sortideta per la primavera, però no ens ha acabat de fer el pes, ja que la pista que mena fins els tolls no és massa bonica, i com que l'arribada a l'aigua presta a mullar-se, potser guardarem aquesta excursió per pernoctar al final de temporada. Se'ns va ocórrer que podria ser divertit i molt més profitós passar una nit a Gallicant (molts de vosaltres encara correu sota la "pedregada de Gallicant" -assentament abandonat-, i a altres encara ens retronen les orelles després de l'esbroncada del noiet del bar de l'Arbolí) i l'endemà fer una remullada als gorgs que, valen molt la pena ser visitats. Un gorg és el que se'n diu un toll, una olla, una badina, una cadolla....ho deixarem per a més endavant, però no us estranyi gens ni mica que sigui un futur projecte "salvatge" -passar nit al ras- De moment deixem-ho. L'excursió la vam fer entrant per l'extint campament militar dels Castillejos, on surt una pista que condueix a Gallicant. La pista no és gens bona i fa de mal portar els vehicles -apta per "setzes"- Vam deixar els cotxes a meitat de  camí, però l'arribada fins el poble abandonat no es va fer gens llarga. Després vam prendre el senderó que arriba fins a Montral, però que en una estona porta als gorgs. Aquest cop ens va acompanyar la família del Max, de 1er. JAZZ. També val a dir que se'ns va espatllar la càmera de fer fotos i que no tenim cap document gràfic que demostri que en Guillem va  anar a parar a l'aigua sense voler. Apa!

sap greu, però la foto no és nostra, tampoc coincideix el cabdal d'aigua amb la realitat.