dijous, 20 d’octubre del 2011

LA CANÇONETA DE LA SETMANA

Ens agrada el Labordeta. Ja fa un temps que ens va deixar, però això no vol dir que no el tinguem present, sobretot ara en que els temps demanen gent amb caràcter com el vell professor. Canta a la llibertat, canta a la vida i als camins de pols que ens vas mostrar.

UN BLOG INTERESSANT

Hem trobat un blog d'un caminaire que il·lustra amb fotografies precioses una part del recorregut que us proposem. En alguna foto mostra el fil de la cascada de la cova de les Gralles. Si feu clic a l'enllaç en podeu gaudir

  CLICA "TODO SE ANDARA"

dimecres, 19 d’octubre del 2011

cova, cavitat, balma, esvoranc, espluga, foranca, gruta, antre, avenc, cavorca, caverna... TOT S'ASSEMBLA






Tot són FORATS i els fem anar pel dalt i pel baix. Anem a la COVA del Drac i sabem que es tracta d'un FORAT immens de ses illes on fins i tot podem navegar en barca. L'ESPLUGA de Francolí és una cova que dóna nom i aigua a un poble que la té per veïna  Els AVENCS de la Febró són cavitats verticals, pura màgia de natura i una excursió més que recomanable. Quan parlem de la CAVERNA mediàtica ens imaginem  uns quants "periodistes mesetaris" -no tots- amagats en un foradot covant fal-lacies: "Qué tal Federico? muy bien Roncero, a ver si llegan Vidal y Herrera y se la liamos parda a esos catalanes...ya sabes".
         "Vaig a comprar tabaco... torno en tres minutets" diu l'oncle Narcís. No t'ho creguis, no fuma i tu  ho saps. En realitat triga sis hores en tornar i se'n va a l'ANTRE, la fosca i pregona rebotiga del bar del xanflà, a fer la partida de "botifarra". Ull, tieta Pepita! cualsevol dia apareixaerà per casa un ganàpia que es voldrà emportar la figureta Lladró del rebedor.
 "Té un problema a la CAVITAT bucal" ens diu el dentista. No és cert, en realitat el tindrem a la cavitat butxacal, que també és cavitat tot i no tenir queixals. Per ESVORANC el que s'hi va fer al barri del Carmel de Barcelona fa uns anys  i el que podria fer desapareixer la Sagrada Família -Deu Nostre Senyor no ho vulgui (a partir d'ara DNS)- si el túnel fa figa. Quina poca gràcia que Gaudí ascendís als altars i l'imant de japonesos davallés els inferns. FORANCA és una cavitat discreta, com ara la BALMA, que no va més enllà d'uns metres esgarrapats a la roca, però també es pot aplicar als bonys que els cotxes van patint al carrer Carles Babot Boixeda i voltants, entre les 8,45 i les 9 dels dies lectius sense festa que guardar. "Osti tu, Oleguer, quin bony t'han fotut a l'Audi! (*)" "Ah no, Arnau, no li digues pas bony, anomena-ho FORANCA. No oblidis que la nostra escola és verda, com la molsa que creix en les cavitats naturals de la forest"    Doncs ja que tot són forats, què us sembla si anem a la BALMA de les GRALLES? Una balma és una cavitat en la roca que no aprofundeix massa i que acostuma a ser aixopluc de pastors i esmaperduts, però en aquest cas les dimensions són tan catedralícies pel que fa a alçada i amplada que permet fer grimpadetes  i, quan plou, té una cascada  deliciosa que sembla fil de bruixa. No acabem de controlar la CAVORCA i no es d'estranyar, ja que amb tant de forat i cavitat se'ns havia de perdre alguna cosa en el fons del inferns, lloc on ens trobarem tots... si DNS no hi posa remei.
(*) marca registrada