
A vore, toquem el tema gastronòmic, que ja s’atansa la propera sortideta i cal anar preparat. La LATRUITA AMB PATATES, com es fa? Tothom la sap fer a la intimitat, però és més que difícil presentar-se en societat amb una truita de patates que excel·leixi. De tractats, un fotimer. De receptes secretes, les que vulguis. D'ortodòxia, la que calgui. El cert és que difícilment ens sentim orgullosos de la nostra creació perquè sempre hi ha algú que la fa més sucosa, gustosa, alta o prima i... ens jurem que a la pròxima oportunitat traurem la pols al tractat de la Ruscalleda per a fer dentetes a la resta. Hi ha qui hi posa espessidors, d’altres cremes gales i sals del Tibet. N’hi ha qui parla de tants ous tantes patates, altres les tallen amb un ganivet Sudoku, que les fa més fines i nombroses. El secret rau en la paella –criden uns- altres sense oposar-s’hi bramen que una quantitat adient d’oli ho fa tot perfecte. Sortidetes ni en sap ni opina, però proposa que ens alliçoneu de com fer una bona truita de patates: de les de campionat (tipus Liverpool quatro versus Sementerio Blanco sero )