dissabte, 12 de maig del 2012

L'ARRABASSADA INACCESIBLE

Sembla ser que aquest diumenge tothom surt al carrer. La botiga d'articles d'esport Decathlon organitza una cursa de bicicletes i segurament tallaran l'accés a la platja de l'Arrabassada. Alguns sortidins que estaven al cas ens han avisat i han proposat de trobar-nos a les instal·lacions de l'ITV  de Tarragona. Feu córrer la veu pel que pugui ser

divendres, 11 de maig del 2012

CONCURS FOTOGRÀFIC


Darrerament no hem rebut fotografies dels sortidins que han participat en les excursions. Nosaltres continuem demanant aportacions gràfiques. Els motius poden ser el més variats que us imagineu: anècdotes, paisatges, grupets de gent, animalons... Us encoratgem a que feu fotos i que les permeteu fer als vostres fills. La seva visió és tan fresca com un Capa en la nevera. Animeu-los a prémer el botó. Podeu enviar les fotos a la web de la nostra Escola. Recordo que el primer premi que vam oferir... ja fa uns cursos, era una mica de pernil envasat. Hem millorat?


La exportación de jamón español a Argentina es el 0,024 % del total

Madrid, 10 may (EFE).- Las exportaciones españolas de jamón a Argentina suponen el 0,024 por ciento del total de envíos de porcino al exterior, indicó hoy el ministro español de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, Miguel Arias Cañete, en relación con las restricciones adoptadas por el país latinoamericano.
A preguntas de los periodistas, Arias Cañete afirmó que aunque Argentina "no es un mercado de los más relevantes", los servicios jurídicos del Ministerio están siguiendo "de cerca" la situación, por si hubiese una vulneración de las reglas de la Organización Mundial de Comercio (OMC).
En ese sentido, indicó que no tienen constancia de que exista una norma del Gobierno argentino, sino que "parece que se trata de un acuerdo de autolimitación de los importadores", lo que hace más difícil recurrir ante la OMC.
Arias Cañete distinguió la situación de la nacionalización de Repsol YPF, caso en el que "sí hay una norma jurídica".
Sobre la posible relación entre la expropiación de la petrolera y las limitaciones a la importación de jamón, el ministro recordó que éstas también afectan al producto brasileño e italiano.
De acuerdo con los datos facilitados por Arias Cañete, las exportaciones este año de jamón a Argentina se situaron en 318 toneladas. EFE

SORTIDETA-3


TERCERA SORTIDETA 2011-2012 AMPA-ESCOLA ARRABASSADA  DE TARRAGONA

ANEM A: El Toll de l’Olla, prop de Farena, al terme de Mont-ral.
DIA DE L’EXCURSIÓ:        DIUMENGE   13  de maig de 2012
NIVELL:  Apte per a tothom. El camí és suau i planer. Només a l’arribada cal desgrimpar una miqueta, els més petits s’ho passaran pipa! Hem calculat una horeta caminat, amb una parada per beure aigua.
AIGUA: en el poble de Farena hi ha una font, però més val portar-la de casa.
MENJAR:  Dinarem al Toll, això vol dir que millor començar l’excursió esmorzats, ja que el recorregut no és massa llarg. Portem  el dinar i el berenar.
ACONSELLEM: Si fa sol ja podeu anar amb crema solar i barrets. Si sou dels valents i sospiteu que els nens acabaran mullats, no dubteu en portar banyador i tovallola, les sabatilles d’aigua també  seran útils.
PROPOSTA: A partir d’ara us demanarem que participeu en una acció: VOLUNTÀRIA, és clar. No parem de sorprendre’ns, en no poques sortidetes que hem realitzat, de la quantitat d’escombraries que es poden trobar a la muntanya. És una pena i alhora una realitat d’aquest país. Moltes persones van a la natura i obliden que només en som convidats. Us proposem que cada família porti una bossa i reculli una deixalla, la carregui de tornada i la depositi en un contenidor. Ja està, només ho demanem.
LLOC DE TROBADA: Platja de l’Arrabassada, al xiringuito del mig.
HORA:  9,30
INICI DE L’EXCURSIÓ: Farena, camí de la Solana, direcció els  Cogullons, sempre rassejant vora el riu i en trobar un indicador pintat a la pedra, davallar al riu, el brogit de l’aigua delata l’objectiu



POESIA PER ANAR A LLOCS FETILLERS

CANÇÓ DE SALTAR A CORDA

La pluja és una bruixa
amb els cabells molt llargs.
Cascavells li repiquen
tota la trena avall.

A la nit, si venia,
ho fa sense avisar,
estalzim a la cara
i el vestit estripat.

Si fa córrer l'escombra
conillets, a amagar!
amagats que seríem
que no ens atraparà.

Darrere la cortina
fem-li adéu amb la mà.

MARIA MERCÈ MARSAL
bruixa de dol


Què hi farem1 a Sortidetes estem presos de la Maria Mercè Marsal

COM ARRIBAR A FARENA


Com arribar a Farena: si cliqueu el mappy  dóna informació, suposo que els GPS també ho indiquen, si encara sumes amb els dits pren nota del recorrecut BÀSIC (alerta, això és  com quan vas a la SIRENA i pilles un bàsic de rap, no t’esperis l’Eminem rimant): Tarragona-SanSalvador- La Pobla-Morell-Vilallonga-Alcover-Montral-Farena. Aproximadament 45 minuts de ruta. El tram que va des d’ Alcover fins a Farena té una bona quantitat de tombs i giravolts. Preneu-vos amb calma si no us fan gràcia les carreteres sinuoses.
A l’hora de trobar aparcament. La plaça a l’arribada de Farena té unes quantes places d’aparcament però segurament estaran ocupades. Es pot anar deixant els vehicles a l’entrada del poble (Oli en un llum, ja que l’excursió comença a la part baixa de Farena) si veieu que algú, en baixar del vehicle diu ¡Ca macu! És que ve de Barcelona, si veieu algú que en baixar del vehicle se’n va directe a buscar un pi i s’hi pixa ,es que ve de Barcelona. Si veieu que algú en sortir del vehicle se’n va directe a un avellaner i s’hi pixa tot dient que no hi ha res com un bon pi per alleugerir... és que ve Tarragona.

EL TEMPS

Predicció