dimecres, 17 de novembre de 2010

Adéu Montse, adéu

Avui ha plogut una mica i una de les gotes més fredes m’ha dit que has marxat. Així, com sempre es diu, amb una miqueta de silenci, amb un pessic d’amargor, amb un canonet de pena i un bon racó de quina merda! Doncs que sàpigues que t’enyoraré una bona estona, a tu i a la teva timidesa a l’hora de demanar sisplau als pares que sortíssim del pati. Te’n recordes? L’any passat et vaig regalar un xiulet -mig en broma, mig seriosament…- Carai! quan xiulaves ho feies amb la mateixa dolçor que fent-nos fora de l’escola: sense escridassar, sense obligar. Gairebé suplicant. El xiulet se’n va anar al fons d’algun calaix. Ara t’ha tocat fer una bona sortideta, quins nassos de sortideta! No te’n vas sola. T’acompanyen el “bona tarda” del Guillem, les abraçades d’amor de Martí i les rialles de tants nens. Saps? Aquest matí, molt d’hora, he vist un cel preciós però trist alhora. He fet una foto. No sé perquè. Adéu Montse, adéu...

dimarts, 16 de novembre de 2010

PEDRA VERMELLA, COR BLANC... GENOLLS NEGRES


Els vermells de la roca de Mont-roig convidaven a dibuixar i esculpir. La pedra d’arena vermella es desfà amb tanta facilitat que es pot comprendre la fal·lera dels vells eremites en fer escales, bancades, canaletes i ves tu a saber quin fotimer de coses. Aquest lloc és un dels més inspiradors de la zona. El vent i l’aigua fan formes que van fer genials a uns pocs creadors que van saber veure amb ulls diferents on altres veien forats i prou. Tu què has vist? Potser un grapat de vent tintat que s’escapolia? La rialla de cara mullada d’uns nens que s’empaiten? O potser una figa de moro a punt d’esclatar damunt del camí empedrat? Jo recordaré els nens guixant el terra amb pedra que pinta i esborrant amb pedra que esborra. Em va fer gràcia el comentari d’una abnegada mare “cony de troglodites, i això qui ho renta desprès?”... no pateixi, senyora, ja hi haurà qui els adreçarà... o potser no, que l’escola no ha de servir només per tenir personal ben situat.

SORTIDETA A L'ERMITA DE LA ROCA


Ole, ole! Vam encertar el dia, i ja calia, ja. Aquesta sortida va ser molt especial. Va venir una colla de nens i nenes de P3 (PEIXETS I TORTUGUES) -SISPLAU FAMÍLIES NOUVINGUDES, FEU-NOS SABER ELS NOMS DELS VOSTRES PETITS EXCURSIONISTES!! Recordo quan podíem anomenar un per un els nens i nenes de les excursions, però arriba un moment que ja no pots conèixer totes les famílies…. Oi que el camí va ser senzill del tot? Ja havíem avisat que es tractava d’una sortideta d’iniciació total (carai! iniciació total, això és de nivell) També va ser molt d’agrair que alguna família de P3 s’hagués llegit el BLOG per fer una mica de cas de les instruccions... quina cara de badocs els més veterans que ni sabien on havíem quedat en el poble!
Camí recte al nas i sense dubtes fins l’ermita. Ens va encantar veure la bona voluntat d’alguna família que va pujar arrossegant el cotxet de bebè. Sí, arrossegant i a coll i bé si convenia, fins i tot es va poder apreciar alguna modalitat d’eslàlom marxa enrere que feia goig!
Ja està, hem tornat a endegar sortidetes. L’ equip d’exploradors torna a cercar camins de les nostres contrades per compartir-los amb vosaltres. Benvinguts i una abraçada. També us agrairem que si teniu alguna proposta de camí per realitzar ens ho feu saber. Cada cop és més difícil trobar senders al gust i necessitats per a tothom i sabem que arribarà un moment en que caldrà diversificar sortidetes. Nogensmenys cert és que els camins es poden fer de moltes formes i si no es va amb mentalitat “gregària” i no fa res arribar més o menys tard es pot “fer cim”. No oblidem el primer concurs de fotografies d’aquesta temporada. Us recordo que acceptem un màxim de 3 fotos de les quals una ha de ser de caire “naturalista”. Si us vareu deixar perdre entre les boques vermelles dels voltants de l’ermita o si vareu passejar fins l’ermita de sant Ramon, ja m’entendreu. Podeu enviar les fotos WEB de L’AMPA de l’escola. Les fotos que vulgueu presentar a concurs les podeu fer arribar a Xavier Sastre, que se'n cuida de la web de l'AMPA de l'escola. L'adreça és:
ampa.arrabassadaweb@gmail.com