dilluns, 25 de maig de 2009

QUADERN DE RUTASORTIDA DE TARRAGONA

Aviadet, a les 9 (platja Arrabassada), ja que ens convé arribar a l'embassament d'hora per poder llogar les embarcacions estalviant-nos aglomeracions. Recordeu que no hi ha res reservat. Això vol dir que existeix la possibilitat que el negoci hagi tancat per vaga dels treballadors, que el càmping hagi oblidat que obre els caps de setmana o que no hi hagi cap establiment obert al poble per satisfer les nostres necessitats més primàries (que no som el Marenostrum, tu)

 

CANOA KAYAK SIURANA. Pantà de Siurana. Telèfon: 606414223 

 Les instal·lacions de l'embarcador permeten passejar, jugar a volei, banyar-se o prendre un refresc. No és obligatori anar en canoa. La jugada consisteix en passar el matí per allí i dinar.

Els preus de lloguer de les barques per persona:

1 hora 11 €/1 hora i quart 12 €/1 hora i mitja  13 €/1 hora i tres quarts 14 €/2 hores 15 €

ARRIBADA AL CAMPING:

Després de la migdiada o quan us vingui de gust. No hi ha res reservat. Esperem que aquell dia no arribi un autobús de bielorrussos a conèixer el país.

EXCURSIÓ AL MAS DE BARBA

De mínima dificultat i molt planera. Té l'inconvenient que cal transitar per la carretera durant uns 500 mts per arribar a la pista. Caldrà fer la fila índia i anar alerta amb la canalla. No hi ha aigua, no oblidis la cantimplora i la fotografiadora ja que tindrem la sort de gaudir d’un arbre monumental i centenari i d'un paratge de conte de fades

 

 -

TORNADA I SOPAR AL CÀMPING. Després de sopar podem anar al poble fins la cinglera i contemplar les estrelles si ens volen acompanyar aquella nit (no oblidis la llinterna)

DIUMENGE

A quina hora es lleven els nens? Veure sortir el sol és preciós. La gent del poble ha instal·lat unes cadires al lloc més idoni per veure l'espectacle. Un pagès reparteix avellanes torrades mentre la dona de l'alcalde canta una jota de lloança solar. si la propina es generosa sempre hi ha algun xicot que fa córrer una petaca amb ratafia. PREU (segons temporada i pes) -vés que no sigui cert, això!-

ESMORZAR  i a partir de les 10 anada al toll de la Palla...  Baixarem pel grau de la Trona i potser podrem contemplar els escaladors matiners penjats de les cordes. Si fa bo, no hi ha res com remullar-se al riu. No oblidis el banyador. Ara que hi penso, qui disposi d'unes espardenyes d'anar per l'aigua hi sortirà guanyant (evitar còdols i relliscades). 


TORNADA 

Després de dinar i de fer la migdiada. Mirarem de no tornar pel mateix camí ja que ens han dit que podem tornar per un antic sender del temps de la mariacastanya.

FI

Recollir el fato i anar escampant la boira

 ELS ÀPATS


ESMORZAR DISSABTE: 

Entrepà de casa

DINAR DISSABTE:

Carmanyola de casa (dinarem a la vora de l'embassament)

BERENAR DISSABTE:

Quina casualitat! també el podem portar de casa!

SOPAR DISSABTE:

L'opció més lògica és demanar un plat combinat a la tasca del càmping.

ESMORZAR DIUMENGE:

El bar pot servir begudes i entrepans però també queda l'opció de portar menjar envasat de llarga durada (sucs, bosses croissants....)

DINAR DIUMENGE:

Cadascú que s’espavili com vulgui: demanar entrepà al bar (no sempre és segur), portar pa del dia abans i arreglar-se amb unes llaunes i fruita, portar-se el camping-gas i fer-se uns macarrons o... passar amb unes llesques de pa de motlle i uns embotits i fruita... pocs problemes quan hi ha gana,

BERENAR DIUMENGE

En el poble de Siurana també hi ha un parell de bars.

SOPAR DIUMENGE

Noi, que ja serem a casa, no?


NO HO OBLIDIS
, MANGUITOS, FARMACIOLA, XANCLES, LLINTERNA, LA TENDA, BANYADOR, MULTIUSOS, MÀRFEGA, GORRA, PAREO, CANTIMPLORA, LA CREMA SOLAR. I RECORDA: A LA MARILYN MONROE, PER ANAR A DORMIR, NO LI CALIA ALTRA COSA QUE UNES GOTES DE:

NO TE'N ESTIGUIS, SI EN TENS... PORTA'L

VAL, I ON ANEM?Ai sí! 
La fitxa tècnica!
ANEM A SIURANA, poble pertanyent a Cornudella del Montsant de la comarca del Priorat. Els que vau acabar passats per aigua en la sortideta a Gallicant vau poder veure a l'altre costat de la vall del riu, retallant-se contra la serralada  del Montsant aquest lloc, considerat com un dels pobles més bonics de Catalunya.
DIES: 6 i 7 DE JUNY
PERNOCTA: CAMPING SIURANA (coll del Ginebre tlf. 977 821 383 // aarbones@gmail.com
PREUS CÀMPING: 6 € persona nit/aprox.

El càmping disposa de bar on es serveixen entrepans, plats combinats i paella a preus super assequibles ( un plat combinat 9 € sense comptar beguda i postres. El plat combinat pot constar de quart de pollastre al forn, amanida i patates fregides. També fan plats més reduïts pels nens (macarrons, carn i patates) la paella surt per 10 €. Això vol dir que ens podem estalviar de portar una menjada important (sopar del dissabte) Si el temps acompanya pot ser fantàstic menjar a la terrassa del càmping després de l’esforç de plantar les tendes! 


Per suposat té servei de cafeteria i altres begudes innombrables. Un primer esmorzar de cafè amb llet  també pot estar resolt. 

Cal tenir present que és un càmping on habitualment hi van escaladors. No està massa preparat per l'esbarjo dels nens, cal que els pares/mares ho tinguem en compte. 

"QUADERN DE RUTA" (toma ja!)

ACTIVITATS:

Passejada en canoa a l'embassament de Siurana, plantada de tendes, berenar al mas de Barba, sopar al càmping. 

L'endemà després d'esmorzar baixada al toll de la Palla pel grau de la Trona. Possibilitat de remullada als tolls i dinar. Tornada a Siurana. Desmuntar les tendes i anar passant cap a casa sense oblidar de passejar per l'antiga Xabrana (Siurana)

 

diumenge, 24 de maig de 2009

TENDA DE CAMPANYA


Sembla mentida la quantitat d’usos que pot tenir una tenda de campanya. Des d’artefacte per a que la motxilla pesi més, fins a mampara publicitària, passant per habitacle per a pernoctar  que, al cap i  a la fi, aquesta sembla ser la seva utilitat. No tothom ha vist una tenda de campanya en el seu hàbitat natural, és a dir: desplegada a la muntanya o a les zones permeses. Els habituals als càmpings estan avesats a sentir com tots el sants del cel baixen a empentes guiats pels renecs dels campistes novells –i no tan novells- que obliden claus, vents, masses, o senzillament els falla la punteria a l’hora de subjectar la tenda al terra. No te  pèrdua  l’espectacle gratuït que s’empassen els jubilats alemanys, asseguts davant la caravana amb parabòlica i nevera reventona, prenent-se un “mojito” mentre contemplen la impagable moguda de la parelleta que acaba d’arribar al vespre i que, amb un frontal,  pretenen emular les construccions del Foster, Gairebé sempre és ELL qui clava les martellades als claus mentre ELLA s’ho mira mig compadida mig conformada –víctima d’experiències d’altres sortides- sense esma de dir res, ja que en aquest casos els sentit comú no val i qualsevol comentari en pro d’una edificació equilibrada provoca una reacció airada per part de l’enginyer de torn. Gairebé sempre ho aconsegueixen...a les dues de la matinada: ELL amb els artells cardats i ELLA amb un principi d’hipotèrmia i la prometença d’anar d’hotel en la pròxima sortida. I  l’herba del càmping que se la confiti el Bob Marley, tu! Aquella nit dormen separats i sense dir-se bona nit, un a cada extrem de la tenda. ELL no entén el motiu. ELLA sí.

 

És un art muntar la tenda. Sobretot aquelles iglús plenes de bastons elàstics, traus sospitosos, cintes d’us incomprensible i instruccions amb coreà. Cal paciència i posar-hi pit i deixar-se assessorar pels experimentats. Hem arribat a veure set persones opinant al respecte i envoltant a la pobra víctima que no se’n sortia. Tots deien la seva fins que van arribar a la conclusió que aquell japonès potser no entenia massa bé el català.

            I què? Nosaltres mai hem acabat de muntar-la bé i prou que hem dormit!... fins que no ens ha plogut de nit! És aleshores quan un se’n adona del valor de tibar bé els vents, eliminar les arrugues i plantar-la en lloc idoni. Llevar-se a les quatre de la matinada xop com un gripau és bonic d’explicar quan han passat uns mesos, però mentrestant... què voleu que us digui?: FOT!

            I tot plegat perquè aquesta darrera SORTIDETA anem de càmping NIVELL 1, és a dir: tenda de campanya, sac i màrfega inflable si pot ser. Hi ha varis nivells: amb rulot, amb autocaravana, amb bungalow, motor-home... me’n deixo cap? Hem apostat per la primera modalitat pensant que l’aventura pels nostres petits/es serà impagable, perquè en definitiva es tracta de DORMIR AL CARRER! Envoltats d’arbres, pedrots, esquirols, ratolins, guineus, porcs senglars, ocells, òlibes, ducs i mussols, serps, escarabats i gent que ronca. Potser alguns de vosaltres ja heu tastat l’experiència, però per els que som novells en aquest tipus d’activitat no deixa de ser engrescador i potser una mica inquietant. D’entrada no cal patir perquè pernoctarem en un càmping i això vol dir: CIVILITZACIÓ. Gairebé tot controlat i amb una notable quantitat de comoditats al nostre abast: lavabo, dutxa, servei de bar-restaurant, ombra, proximitat a la carretera per sortir corrent si s’escau i la companyia d’altres salvatgets. Tot plegat amanit amb les conseqüents incomoditats de la vida comunitària a l’aire lliure (ens veurem les cares sense afaitar de bon matí? Estan prou insonoritzats els “zulos” anomenats water? I el terra, és tou el terra? Ni pensar-ho. Els terres acostumen a ser extremadament durs i  adornats amb una pedra situada estratègicament sota la ronyonada i de la qual cosa te’n adones a les tres de la matinada. “Estimada, i si canviem de lloc?” “Vols el divorci?” respon ella, i continua roncant. És per això que recomanem l’ús d’una màrfega (matalàs inflable) per passar el millor possible la nit, que ja som pares i mares de família, tu!


CARAVANING TOTALLa Maria (mamà d'Erik) ens passa un enllaç a youtube que sempre va bé pels que sou nous en els afers de les acampades i altres herbes