dimecres, 27 d’octubre de 2010

BLOCS INTERESSANTS

Aquesta temporada mirarem d' oferir en el nostre BLOC altres BLOCS que ens han agradat i que podem seguir. Potser ho farem un cop al mes o trimestralment o una vegada per temporada...mai se sap, tu. Encetem la secció: fa dues o tres entrades que us l' hem mostrat per a il.lustrar una mica la propera caminada: "De punta a punta", caminades del seu autor: Carles Danon

SORTIDETES


I de què va sortidetes? Molt senzill: anar a la natura, principalment a la muntanya. És una proposta de l'AMPA de la nostra escola a partir d'una idea dels pares del Martí de P-5. Vam pensar que seria interessant "acompanyar-nos" de tant en tant pels camins de la nostra província. Què vol dir això?: volem que sigui una sortida familiar compartint l'experiència amb altres famílies. Nosaltres proposem una ruta, més o menys bonica, més o menys assequible, més o menys assolejada, més o menys "emplujada". Podem assegurar que no tenim contacte directe amb la senyora del núvols ni amb l'amo del vent, què li farem... la resta és cosa vostra. No hi ha temps d'arribada, no hi ha obligació d'acabar la ruta, no es passa llista, no ens fa res ser molts o pocs, ens agrada que cada família faci la seva i que ningú pateixi per quedar-se darrera...ja arribarem! els més petits van en motxilla, altres a coll i bé, la majoria caminen... quina canya els de P-5 i 1er.! de mica en mica es van estimulant les ganes de caminar i el respecte a la natura. el menjar el porteu vosaltres: esmorzar, dinar, berenar, l'aigua... i la farmaciola! sabeu que la primera temporada de sortidetes ningú portava ni una trista tirita? ara les coses van canviant, fins i tot hi ha qui personalitza el seu equipament i fuig dels Decathlons i els Tapioca de torn...fàcil? no. Ui,farmaciola, he dit! has de saber que sortir a la natura té unes lleis que a vegades transgredeixen la correcció política i que torçades de tormell, talls, cops i altres accidents poden trucar la porta de la confortabilitat.Si no vols pols.... tot plegat, tal i com es va apuntar a l'assamblea "bastant" general tenim una assegurança que pot alleugerir cap problema que sorgeixi. Tanmateix caminar per la natura requereix sentit comú i respecte, això limita bastant les possibilitats d'acabar sent rescatat pels bombers. No sé perquè acabem parlant de possibilitats d'accident, però és el que hi ha. Potser no has anat mai a la muntanya amb els nens i hi voldries anar, paga la pena de llevar-se un diumenge pel matí, caminar amb roba que no inclou corbata ni tacons i on et trobes amb els fills d'altres pares i mares...
A qui no interessa Sortidetes? A totes aquelles/aquells persones que pensen que això de la muntanya és una erupció d'acné d'una tal Gea i que amb el temps i "clearasil"es cura o per a qui sospita que una cantimplora és una invitació al "botellon" i un frontal és cosa de dentistes. Deixa-ho estar. Tampoc interessa a qui pensi que la pluja és una confabulació judeo-massònica. Això sí, passi qui es pensi que el "gore tex" és un mexicà amb mala llet o els que ploren a l'espatlla del Cadiach (tots de genolls) perquè han d'enfilar el Niu de l'Àguila un diumenge de juliol.
A qui interessa sortidetes? I jo que sé!... això és més inoportú que emprenyar un pobre moniato que fins ara vivia en l'anonimat.

dimarts, 26 d’octubre de 2010

Mare de Déu de la Roca


No ens en vam poder estar, ahir a l'assamblea generalissssssima.... va ser bo quan la Madu va demanar si hi havia algun familiar de P-3 i només van alçar la mà un parell o tres de mares -una d'elles amb una nena a P-5) Ostres, Jefasses de l'AMPA, que us vau oblidar d'oferir canapés de caviar i champagne du Quebec, que si no, no mou el cul ni Carpanta, "por dior"! Caldrà prendre nota per la próxima convocatòria. Val, a la feina, que no ens en vam poder estar, repeteixo, de revelar la próxima Sortideta. Que sí, que anem a visitar l'ermita de la Mare de Déu de la Roca, prop de Mont-roig. Si l'Altíssim ho permet aquest dillums que s'apropa anem a fer l'aproximació... allò del "maquinof" (si algú s'atreveix, ja ho sap: cop de telf, mail, a crits...etc.) Encara no tenim clar el dia de la sortideta oficial, però no s'haurà acabat el mes de Novembre que la farem, això vol dir que pot ser el diumenge dia 21 o el 28. L'equip de sortidetes ha estat unes quantes vegades a l'ermita, però mai hi hem anat caminant. Sabem que el lloc és preciós si es mira amb bons ulls, ventós si fa vent i plujós si plou. Detalls com si el servei de bar funciona, els horaris de missa, o si brolla la font ens són desconeguts, però farem el possible per esbrinar-ho. Per a qui vulgui fer un tastet d'imatges del camí i el lloc on us volem convidar a caminar amb nosaltres, podeu visitar aquest bloc que hem trobat per l'espai cibernàutic.

dilluns, 25 d’octubre de 2010

TOMA ASSAMBLEA GENERAL!!


Avui hi ha assamblea general (uf, quina responsabilitat!) i començarem a endegar les Sortidetes d'aquesta temporada. Sabem que els més impacients ja tenen ganes de fer excursions. No patiu "sortidins", que això ja té forma. A la fi hem seleccionat la primera caminada... vols una pista? Volem anar a una ermita del Baix Camp. Potser tu, que ets molt espabilat perquè de jove vas menjar cigrons ja ho saps, però t'he d'advertir que el lloc programat no és famós per les seves patates. Ah!! i doncs? Et puc dir que el poble de sortida és a 33 Kmts de Tarragona i a 138 Kmts de Mont-serrat, i la seva pedra és vermella. Ho saps?
Benvinguts a Sortidetes, una activitat que es realitza a l'escola dels nostres fills, però que té cabuda per a tothom.