dimarts, 1 de maig del 2012

EL TOLL DE L'OLLA



Ja tornem a tenir ganes de sortir a la muntanya! Qui s’anima? La família de Sortidetes ha anat  pels boscos de la comarca i ens hem enamorat d’una bonica i senzilla excursió apta per a tots els públics. Vam  anar al Toll de l’Olla, un  preciós racó prop de Farena que enamora en veure’l.
Per arribar-hi es transita per un corriol amable sense cap dificultat. El toll és un bassal prop del mas d’en Toni. En èpoques de pluja cau una bonica cascada i si el bassal és ple fa l’efecte d’una gran olla plena d’aigua. Convida al bany i a passar una bona estona llençant pedres a l’aigua o prenent el sol repenjats a les pedres del voltant . Si el dia és solejat  paga la pena portar el  banyador a la motxilla. Us podem assegurar que l’aigua no és tan freda com pugui semblar, però això sí, aconsellem unes sabates d’aigua per transitar per les platgetes de còdols –desfan les durícies que és un encant- sense passar angúnies. Va! Endavant la fitxa d’aquesta tercera Sortideta del curs 2011-2012, i van...

TERCERA SORTIDETA 2011-2012 AMPA-ESCOLA ARRABASSADA  DE TARRAGONA

ANEM A: El Toll de l’Olla, prop de Farena, al terme de Mont-ral.
DIA DE L’EXCURSIÓ:        DIUMENGE   13  de maig de 2012
NIVELL:  Apte per a tothom. El camí és suau i planer. Només a l’arribada cal desgrimpar una miqueta, els més petits s’ho passaran pipa! Hem calculat una horeta caminat, amb una parada per beure aigua.
AIGUA: en el poble de Farena hi ha una font, però més val portar-la de casa.
MENJAR:  Dinarem al Toll, això vol dir que millor començar l’excursió esmorzats, ja que el recorregut no és massa llarg. Portem  el dinar i el berenar.
ACONSELLEM: Si fa sol ja podeu anar amb crema solar i barrets. Si sou dels valents i sospiteu que els nens acabaran mullats, no dubteu en portar banyador i tovallola, les sabatilles d’aigua també  seran útils.
PROPOSTA: A partir d’ara us demanarem que participeu en una acció: VOLUNTÀRIA, és clar. No parem de sorprendre’ns, en no poques sortidetes que hem realitzat, de la quantitat d’escombraries que es poden trobar a la muntanya. És una pena i alhora una realitat d’aquest país. Moltes persones van a la natura i obliden que només en som convidats. Us proposem que cada família porti una bossa i reculli una deixalla, la carregui de tornada i la depositi en un contenidor. Ja està, només ho demanem.
LLOC DE TROBADA: Platja de l’Arrabassada, al xiringuito del mig.
HORA:  9,30
INICI DE L’EXCURSIÓ: Farena, camí de la Solana, direcció els  Cogullons, sempre rassejant vora el riu i en trobar un indicador pintat a la pedra, davallar al riu, el brogit de l’aigua delata l’objectiu