dimecres, 27 d’octubre del 2010

SORTIDETES


I de què va sortidetes? Molt senzill: anar a la natura, principalment a la muntanya. És una proposta de l'AMPA de la nostra escola a partir d'una idea dels pares del Martí de P-5. Vam pensar que seria interessant "acompanyar-nos" de tant en tant pels camins de la nostra província. Què vol dir això?: volem que sigui una sortida familiar compartint l'experiència amb altres famílies. Nosaltres proposem una ruta, més o menys bonica, més o menys assequible, més o menys assolejada, més o menys "emplujada". Podem assegurar que no tenim contacte directe amb la senyora del núvols ni amb l'amo del vent, què li farem... la resta és cosa vostra. No hi ha temps d'arribada, no hi ha obligació d'acabar la ruta, no es passa llista, no ens fa res ser molts o pocs, ens agrada que cada família faci la seva i que ningú pateixi per quedar-se darrera...ja arribarem! els més petits van en motxilla, altres a coll i bé, la majoria caminen... quina canya els de P-5 i 1er.! de mica en mica es van estimulant les ganes de caminar i el respecte a la natura. el menjar el porteu vosaltres: esmorzar, dinar, berenar, l'aigua... i la farmaciola! sabeu que la primera temporada de sortidetes ningú portava ni una trista tirita? ara les coses van canviant, fins i tot hi ha qui personalitza el seu equipament i fuig dels Decathlons i els Tapioca de torn...fàcil? no. Ui,farmaciola, he dit! has de saber que sortir a la natura té unes lleis que a vegades transgredeixen la correcció política i que torçades de tormell, talls, cops i altres accidents poden trucar la porta de la confortabilitat.Si no vols pols.... tot plegat, tal i com es va apuntar a l'assamblea "bastant" general tenim una assegurança que pot alleugerir cap problema que sorgeixi. Tanmateix caminar per la natura requereix sentit comú i respecte, això limita bastant les possibilitats d'acabar sent rescatat pels bombers. No sé perquè acabem parlant de possibilitats d'accident, però és el que hi ha. Potser no has anat mai a la muntanya amb els nens i hi voldries anar, paga la pena de llevar-se un diumenge pel matí, caminar amb roba que no inclou corbata ni tacons i on et trobes amb els fills d'altres pares i mares...
A qui no interessa Sortidetes? A totes aquelles/aquells persones que pensen que això de la muntanya és una erupció d'acné d'una tal Gea i que amb el temps i "clearasil"es cura o per a qui sospita que una cantimplora és una invitació al "botellon" i un frontal és cosa de dentistes. Deixa-ho estar. Tampoc interessa a qui pensi que la pluja és una confabulació judeo-massònica. Això sí, passi qui es pensi que el "gore tex" és un mexicà amb mala llet o els que ploren a l'espatlla del Cadiach (tots de genolls) perquè han d'enfilar el Niu de l'Àguila un diumenge de juliol.
A qui interessa sortidetes? I jo que sé!... això és més inoportú que emprenyar un pobre moniato que fins ara vivia en l'anonimat.

2 comentaris:

Alvaro Adrubau ha dit...

Hola!
Soc l'Alvaro, el pare de la Júlia Adrubau, una tortugueta de nova incorporació! No res! Ja ens informareu de la data definitiva, a veure si ens podem apuntar!

LLUNADECARTRO ha dit...

Benvinguts família de la júlia. Ja us podem dir que la sortideta serà el dia 14 de novembre. És una sortideta apta pels de P-3, la hem provat aquest diumenge i ens ha agradat. Us esperem!!