dijous, 12 de març del 2009

TRUITA DE PATATES


A vore, toquem el tema gastronòmic, que ja s’atansa la propera sortideta i cal anar preparat. La LATRUITA AMB PATATES, com es fa? Tothom la  sap fer a la intimitat,  però és més que difícil presentar-se en societat amb una truita de patates que excel·leixi. De tractats, un fotimer. De receptes secretes, les que vulguis. D'ortodòxia,  la que calgui. El cert és que difícilment ens sentim orgullosos de la nostra creació perquè sempre hi ha algú que la fa més sucosa, gustosa, alta o prima i... ens jurem que a la pròxima oportunitat traurem la pols al tractat de la Ruscalleda per a fer dentetes a la resta. Hi ha qui hi posa espessidors, d’altres cremes gales i sals del Tibet. N’hi  ha qui parla de tants ous tantes patates, altres les tallen amb un ganivet Sudoku, que les fa més fines i nombroses. El secret rau en la paella –criden uns- altres sense oposar-s’hi bramen que una quantitat adient d’oli ho fa tot perfecte. Sortidetes ni en sap ni opina, però proposa que ens alliçoneu de com fer una bona truita de patates: de les de campionat (tipus  Liverpool quatro versus Sementerio Blanco sero )

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Algú seria capaç de portar la truita especial de la seva casa i fem un concurs de truita la propera sortideta????? Qui s'apuntaría???

Anònim ha dit...

Doncs jo mateixa, marijuanis a tope!!!
Alèxia

Anònim ha dit...

Ep un moment, no havíem quedat que les sortidetes eren més per caminar i no tant per receptes culinaries?

emmolins ha dit...

Mariaaaa haurem de montar un altre blog per fer degustacions colectives de receptes.. aquestos sortidins.. jaja

LLUNADECARTRO ha dit...

ei! una mica de polèmica! Sí, no patiu per caminar que aquest és l'objectiu principal de Sortidetes. En realitat el que ens faria il·lusió és que d'ací uns anys, quan els nostres cadells deixin l'escola, l'AMPA de l'Arrabassada s'enorgulleixi de tenir una secció de muntanya i excursionisme. El que passa és que l'encantadora Maria és una entusiasta i no se'n pot estar de fer propostes que fomentin la relació entre famílies.
Però si només hem demanat consells per fer una truita, un clàssic dels xirucàires!... i encara ningú a dit patata!! (recepta, tu)
Tot i que SORTIDETES mirarà d'estar al marge de concurs gastronòmics, paelles, favades, calçotades,garoinades, carxofades costellades i bacanals diverses (comissió festes, no?), no és gensmenys cert que caminar a muntanya va lligat a menjar: esmorzar, dinar, berenar... i de la mateixa forma que podem demanar l'opinió sobre uns mitjons a piles, ho fem sobre els àpats, que també són dins la motxilla, carai!
No és gens desencertada l'idea de l'Eva de fer un bloc gastronòmic per compartir receptes de més alt nivell tècnic que no pas un entrepà de calamars, així també descarreguem pressió a SORTIDETES (BLOC) per a que no es confonguin els seus objectius, però això sí continuarem demanant l'opinió de com fer una truita o de si cal obrir la llauna de tonyina amb les dens o amb el coltell del Rambo, tu. Aprofitant la perorada, des de SORTIDERTES us agrairem que els que envieu ANONIMS si més no els signeu, perquè fa l'efecte que aquests missatges ens els auto- enviem i a menys que sigui per dir-nos el nom del porc, es mes agradable saber amb qui teclegem.
Petons i butllofes
Agus

Anònim ha dit...

Tranquilsssss no penso canviar la comisió de sortidetes en comisió del menjarrrrrrrrrrr!!!!

Anònim ha dit...

Mireu que he trobat:
Oda a la patata
Por María Victoria de Alonso
Tostaditas y crujientes que ricas
las patatas fritas.
En el horno o rellenitas,
en tortillas.....¡mmmmm!... sabrositas
Con cebollita y tomate,
queso y crema de leche
se bañan todas toditas
las patatitas chorreaditas.
Y como la más coqueta
se espolvorean de sal,
las patatas cocinadas
para saladas quedar.
Y que decir de la papa
pequeña y amarilla
que comemos bien frita
con chorizos y costilla.
Y si la patata cocinas,
y olvidada se te queda...
ponle pronto mantequilla,
pinchada y ¡a comerla!.
Y si queremos seguir
con la bondadosa patata
no podemos olvidar
a nuestra patata postiza.
Ah! tubérculo bendito
que la tierra nos dio
Ah! que rica es la patata
Ya me voy....Hambre me dio.

LLUNADECARTRO ha dit...

Sis plau, quin currelo poètic! Però eso sí aquí nadie suelta prenda. Que quins secrets teniu per a que la truita us quedi de campionat!! avui hem consultat en una taverna de baixa estrofa i ens han dit que per a fer una XXL cal un microones . Ein? on és la paella de tota la vida? Va, mulleu-vos i confesseu que la compreu congelada a la Sirena.
gràcies per la teva fidelitat Maria.
eleven points!

Anònim ha dit...

Tallar les patates i la ceba a rodanxes deixar que tot es torri (una mica no pas cremat!!) a la paella, amb bastant oli, mentrestant batre els ous tots junts al pot amb la batedora o turmix, quan està ben batut afegir la patata i la ceba ben torradets al pot del turmix i barrejar-ho bé amb els ous. Retirar gairebé tot l'li de la paella, i posar-ni només una mica, posar-hi tota la barreja i esperar que comenci a fer-se. Se li pot anar donant forma amb una cullera de fusta i després quan creieu donar-li la volta perquè es faci l'altre costat un cop feta, maca i rodoneta servir a taula. Bon profit!!!
Alèxia.

LLUNADECARTRO ha dit...

Caramboles,una recepta! Moltes gràcies, Alèxia, la provarem!

Anònim ha dit...

Hola, si us heu pensat que m'oblido posar la nostra recepta us heu equivocat!!! Aqui va:


Tortilla de patatas con pimiento rojo

Ingredientes Receta básica:
4 huevos
1/2 kilo de patatas
Aceite de oliva (un vaso, 1/4 de litro)
Sal
Pasos Receta:
Paso 1: Lavar y cortar las patatas en laminas finas. Se cortan unas tiras de pimiento rojo. Una vez puesto el aceite a calentar se echan las patatas y el pimiento, añadiendo un poco de sal y se fríen con paciencia y cariño. Truco: Si la tortilla gusta con las patatas más desechas puede ir deshaciéndose la patata con la rasera mientras se mueve. Cuando se vean doradas las patatas y el pimiento hecho, se apartan y es importante que escurra todo el aceite en un colador.

Paso 2: Se baten los huevos con un poco de sal y una vez batidos se añaden las patatas y el pimiento, mezclándolo todo bien con el huevo batido.

Paso 3: Se prepara de nuevo la sartén en el fuego con dos cucharadas pequeñas de aceite que cubran una lamina del fondo de la sartén. Se echa la mezcla del huevo, las patatas y el pimiento. Truco: mover agitando la sartén con habilidad para que no se pegue la tortilla, ni se quede pegada sobre el hornillo. Cuando se perciba que está cuajada se pone un plato encima y se da la vuelta a la tortilla (es fácil, solo hay que hacerlo con seguridad). Para los más expertos se puede lanzar la tortilla en el aire, mientras que ésta haga la voltereta y vuelva otra vez a su sitio sin que se quede pegada en el techo. Así se puede seguir si te emocionas hasta dorarse por ambos lados según el gusto... Y ya está nuestra tortilla de patatas con pimiento rojo o no sé si llamarla Tortilla mareada de patatas con pimientos.

Bon profit!!