dilluns, 20 d’octubre del 2008

PANELLETS



Una bona manera de procurar-se energia mentre caminem, és menjant les famoses  barretes energètiques, però tot plegat més ens estimem tirar de la nostra pròpia gastronomia i anar preparats amb dolços casolans. No és cap mala idea -ara que és temps- portar panellets que,  al cap i a la fi, amb tanta ametlla, sucre i el que hi posem, són una veritable bomba energètica. I si t'hi veus amb cor aquí tens recepta i elaboració ¡ANIM!

INGREDIENTS
- 1 Kg. Ametlla molta
- 800 gr. Sucre
- 300 gr. Pataca o moniato bullit
- 4 Rovells d'ou.
- 1 pell de llimona ratllada
ELABORACIÓ:

Barrejar tots els ingredients: la farina d'ametlla, el puré de moniato, els rovells de l'ou, la llima ratllada i el sucre. Treballar bé fins aconseguir una massa homogènia. Per a fer panellets de coco, cafè, xocolata, etc., haurem de separar la massa en tantes parts com sabors diferents li vulguem donar. Agafar una porció de massa i amb les mans donar-li forma rodona. Arrebossar de pinyons, ametlla a trossets o decorar amb fruita confitada. Abans d'enfornar, pintar amb ou batut els panellets de pinyons i ametlla a trossets. Els decorats amb una ametlla sencera, els passarem abans per clara d'ou i després per sucre glaç. D'aquesta manera ens quedaran glassejats. Per a que no s'enganxin a la llauna, a la base de cada panellet, podem posar un trosset de paper d'alumini, pa d'àngel o bé posar-los en un motlle dels que s'utilitzen per a les trufes de xocolata. Agafar les parts de la massa que teníem reservades i donar-li a cadascuna el sabor que vulguem: barrejar amb coco ratllat, cafè sol.luble dissolt amb una mica d'aigua, cacau en pols... Un cop li hem donat la forma, arrebossar amb sucre glaç. Els panellets no necessiten gaire temps de cocció. Els posarem durant 5/6 minuts a la part baixa del forn per a que es coguin de la base. Després, els pujarem a la part mitja i els tindrem entre 5 i 6 minuts més. S'ha d'anar vigilant constantment, perquè cada forn és diferent i es podrien cremar. La temperatura del forn, que prèviament haurem calentat, ha de ser d'entre 170/180º. 


2 comentaris:

emmolins ha dit...

Els que han fet els nostres nens, amb algún moquet i restes de plastilina i materies diverses acumulades sota les ungletes, segur que són més energetics encara..

LLUNADECARTRO ha dit...

ha,ha,ha. Ja ho crec! ens els deixareu tastar?